Článek Rostou, rostou...

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Rostou, rostou...

23. 01. 2010 - 12:00

eithne: Óch, ty jsou krásné
A já si říkala - kam to ta Hospodyňka chodí v lednu na houby...

---
eithne.pise.cz

23. 01. 2010 - 12:11

hospodynka: Ale houby houby

---
hospodynka.pise.cz

23. 01. 2010 - 13:56

lvice: juuu, uplni fesaci

---
lvice.pise.cz

23. 01. 2010 - 14:07

mirekČ: Jestli myslíš normální bramborák neboli "cmundu" a k němu jsi přidala jen škvarky, tak moc nechápu, co se na tom dá pokazit. Napíšu ti nějaký náš receptík na e-mail. Nebo ti dám typ: (nebo tip, nevím), podívej se na portál mého známého: http://www.toprecepty.cz/
mám tam také asi čtyři recepty.

---
clupmi.blog.cz

23. 01. 2010 - 16:01

newold®blbne.cz: Tedy! Že se budeš se sousedem přít i o to, kdo ho má většího, to bych od Tebe nečekala!

---
newold.blbne.cz

23. 01. 2010 - 16:53

contritus: Jasně, soused má vždy menší.

---
contritus.pise.cz

23. 01. 2010 - 18:59

hospodynka: Jasně, na ty naše macky nemá!

---
hospodynka.pise.cz

23. 01. 2010 - 17:06

brumbrumbrum: Tedy, takhle krásné, zhusta nasázené rampouchy jsem ještě jaktěživ neviděl. Fotografická a *obdivník*
A kdypak je sázelas? Jistě už někdy na podzim!

---
brumbrumbrum.pise.cz

23. 01. 2010 - 19:37

mirekČ: [8] Tak, pokud se týká kynutého těsta, třeba obyčejného pšeničného na rohlíky, nebo pšenično žitného na chleba, tak jsme vždy nic moc neřešili a nepřepočítávali, ale jen přidali škvarky. Do škvarkových pletýnek mleté a do chleba celé škvarky. Tuk, který je ve škvarkách obsažen zvyšuje celkový obsah tuku v těstě. Pak se ale těsto na běžné pečivo přibližuje jeho obsahem k jemnému pečivu, byť bez obsahu přidaného recepturního tuku. S tím je třeba počítat. Těsto je tzv. "těžší". Chce to možná mírně zvýšit dávku droždí a nechat dobře nakynout. Tuk s vodou jsou dvě neslučitelné fáze (části), které je třeba přinutit se spojit. V koláčovém těstě to dělá vaječný žloudek, který obsahuje emulgátor-lecithin. U škvarkových pletýnek samozřejmě chybí a profesionálové to řeší "zlepšujícími" přípravky, které bude domácí kuchařinka těžko shánět. Ale lidová umělecká tvořivost určitě zvítězí! Držím palce.

---
clupmi.blog.cz

24. 01. 2010 - 20:29

jaruš: Hospodynko, můžeš být ráda, že máte šikmou střechu a že sníh sám padá dolů, pamatuji si jak se tenkrát probořila rovná střecha u Tesca.
Je jasný, že rampouchy máš bezkonkurenčně větší a hezčí! Soused je úplný břídil.

---
tichaposta.blog.cz

26. 01. 2010 - 23:17

whitebeard: jo vono šlo o sousedovy rampouchy?..tak to jo, ty maj u "hospodyňky" větší..rampouchy jo

---
greybeard.blog.cz/

25. 01. 2010 - 00:47

fikus: Zkusila si na ně hrát ? Prej to jde ?!! Fakt pěkný,....a jak děláš ten kreslený seriál? To ty ?

---
mirekfmb.blog.cz

25. 01. 2010 - 11:51

hospodynka: To se dělá na toondoo.com, zkus to, je to zábava.

---
hospodynka.pise.cz

25. 01. 2010 - 09:03

babi maňasová: Když jsem si přečetla název článku, tak jsem si říkala, jaké houby teď v tom sněhu asi rostou - a ony rampouchy. Soused ti ty tvoje určitě závidí.

25. 01. 2010 - 21:51

renuška: Bodejť by ty krásné nebyly vaše, když se o ně stará tak vzorná paní Hospodyňka!!!

---
reenade.blog.cz

26. 01. 2010 - 07:57

hanča: na fotkách jsou překrásné

---
kafry.blog.cz

26. 01. 2010 - 10:51

sargo: Stýská se ti po letním zalévání, tak chodíš zalévat alespoň rampouchy? Tak držím palce, ať se to obejde bez škod na hlavách Dost mě mrzelo, že jsem se nějak nedostala k focení, teď když to vidím, tak dvojnásob

---
sargo.pise.cz