bažant
mrkev, celer, petržel, cibule
špek, anglická slanina
sůl
Bažanta osolíme zevnitř i zvenku, břišní dutinu vyložíme anglickou slaninou a vložíme do ní zeleninu nakrájenou na větší kousky.

Nožky zajistíme režnou nití, bažanta zabalíme do alobalu vyloženého špekem. Dobře zabalíme, podlijeme vodou a na nižší teplotu pečeme dvě hodiny.

Potom odstraníme alobal a dopečeme na 220°C, aby bažant hezky zezlátnul.

Podáváme s brambory.

Jeden bažant vystačí pro dva jedlíky.

| RE: Bažant v alobalu | kecka* | 10. 01. 2009 - 18:38 |
| RE: Bažant v alobalu | samotar®vzpomina.cz | 10. 01. 2009 - 19:10 |
| RE: Bažant v alobalu | vojtahavel | 10. 01. 2009 - 19:18 |
| hablina | 10. 01. 2009 - 20:52 | |
| vojtahavel | 11. 01. 2009 - 10:10 | |
| RE: Bažant v alobalu | eva* | 10. 01. 2009 - 20:18 |
| hablina | 10. 01. 2009 - 20:52 | |
| RE: Bažant v alobalu | eithne | 10. 01. 2009 - 21:54 |
| RE: Bažant v alobalu | james003 | 10. 01. 2009 - 22:05 |
| hablina | 11. 01. 2009 - 08:23 | |
| RE: Bažant v alobalu | dj* | 10. 01. 2009 - 23:51 |
| RE: Bažant v alobalu | chachina | 11. 01. 2009 - 10:11 |
| james003 | 11. 01. 2009 - 15:02 | |
| RE: Bažant v alobalu | francesca | 11. 01. 2009 - 14:35 |
| RE: Bažant v alobalu | hablina | 11. 01. 2009 - 15:16 |
| RE: Bažant v alobalu | surielem | 11. 01. 2009 - 15:49 |
| RE: Bažant v alobalu | ivana* | 12. 01. 2009 - 03:02 |
| hablina | 12. 01. 2009 - 07:56 | |
| vojtahavel | 12. 01. 2009 - 16:19 |