jejdatojemivec*: no skončil jsem u třetí položky - hned bych žral a že jsem se akorát vrátil od zubařky, tak to je ještě horší.. kam jsem se to dostal?! *nesnesitelný srdceryvný křikopláč*
am: A, mám inspiraci. Rozhodla jsem se, že zítra zkusím uhlířinu, mamka dělávala. Jen budu muset zjistit, co je to surimi rizoto, ježčí polívka (ten díl mi asi unikl), valašská kyselica a gofry. A docela mě překvapil i pangasius s rýží, toho já dělám s bramborem nebo s kaší.
---
am.pise.cz
hospodynka: Rizoto do kterého místo masa nakrájíš surimi tyčinky.
Ježčí polévku jsem k Ančině velké lítosti ještě nevařila a vymlouvám se na nedostatek ježků
svesticka®pismenkuje.cz: No, tak není moc náročná, skoro všechna jídla se vaří jednoduše a rychle. Měli bychom z toho udělat řetězák, ať se inspirujeme navzájem!!!
lentilka®sdeluje.cz: Buchtičky pečeš, předpokládám. Nějaký tip na kynuté těsto bez mléka a bez másla?
hospodynka: Cha, aj bez mouky Prostě dávám místo normálního mléka jenom vodu, chutná to jinak, ale děti si zvykly. Máslo můžeš nahradit buď stejným množstvím drahého margarínu ze zdravky nebo menším množstvím oleje.
lentilka®sdeluje.cz: Dík. Jasně, Zajíc už se u nás taky zabydlel. A v Kauflandu jsem objevila puding z kukuřičného škrobu, který je absolutně životu bezpečný, dokonce tam není ani upozornění, že MŮŽE obsahovat stopy atd., jako například u Dr. Oečka.
hospodynka: Oetker je bezpečný taky, to na obale jsou jen takové alibistické řeči.
mirekČ: V kynutém těstě mléko být nemusí a tuk také ne. Je to tzv. vodové pečivo - pekařský terminus technikus. (protože určité minimální množství tuku je obsaženo v mouce, a to stačí)
nena: Také jsem dříve loudila: - "Řekněte si co chcete uvařit a já to uvařím," odpověď: - "Víš, že sníme všechno." Prostě lenost i v tom vymýšlení, natož aby uvařili Dukátové buchtičky je pohádka mládí pro Pepu, už jsem je v poslední době dělala 2x a to je chlap jako hora.
---
nena.pise.cz
james003: Ja ted nedostatkem casu melu furt neco dokola.. brzo asi neco upecu, treba ty buchticky
mirekČ: Roštěná Barbados - smažený hovězí řízek (klasicky v trojobalu).
Surimí rizoto - máš někde recept k přečtení?
hospodynka: Prostě uvaříš rýži, osmažíš cibulku, přidáš nakrájené surimi tyčinky, zakapeš rybí omáčkou, já si na talíř ráda dokapu aj sojovku a čili. Občas tam propašuju i nějakou zeleninu, ale to mi slečny ofrfňávají.
ctyricitka: A co ,že to vlastně je ta "Ježčí polévka"......?? To by mě teda fakt zajímalo.
boudicca: Na gofry chodím na Českou... A na pizzu vlastně taky Každopádně jsem zjistila, že se u nás asi vaří dosti originální jídla, protože se z toho, co běžně jídáváme doma, shodovaly asi tak tři položky
A pak se mi všichni diví, proč odmítám jíst obědy ve školní jídelně
imperatrice: Líbí se mi, že to tvoje dítě jí skoro všechno. To máš pak o půl starostí míň při vaření
kelyš: Náhodou bych to ocenil.Sepsala pěkný a pestrý jídelníček. Na Ježčí polévku také chodím k Ozzákovi.
Já jakožto chlap nevařící, ale baštící jsem tímto jídelníčkem přímo nadšen a nevěděl bych co dřív.
A jelikož jsem se dnes k pořádnému jídlu bohužel dostal až teď, mám právě před sebou vepřový řízek, klasicky v trojobalu s bramborovou kaší a k tomu otevřenou sklenici domácích nakládaček.
smajlik®svetu.cz: Já zas nikdy neslyšela gofry, "vafle" je u nás zažitý pojem
Šikovná dcerka
eithne: Anička nemá špatný vkus. V jejím věku bych asi opakovala pořád dokola ovocné knedlíky, bramboráky a bramborový salát
zmrzlinka: Teda výber jedál ma fakt široký. A že si spomenula a pomenovala, to muselo dať prácu !
adil: U nás se občas frfňá taky - tedy frfňá dědouš,a třeba takovou rýži nesní v žádné úpravě,dát mu ji na talíř se ani nepokouším a já ji ráda....
---
adil.pise.cz
renuška: Vytisknu a jedu podle něj. Akorád že vařím spíš jen o víkendech, tak to mám na celý rok .
hospodynka: Se máš. Připiš si tam ještě langoše, zapečené brambory a šunkofleky, ty u nás také často děláme, jen si na ně Anči nevzpomněla.
jitka*: Skoro všechno znám, jen nevím co je ježčí polívka. Nemohla bys dát recept?
mandragorra: Já jako dítě trvala zarputile na rajské omáčce a žemlovce. Dnes rajskou nemůžu ani vidět . A ta ježčí polévka by mne zajímala taky
maika: Dcera má dobrý vkus i chuťové pohárky. Jen by mě zajímalo, co je to ježčí polívka.
kelyš: Tak milé dámy a pánové (hahaha, já a Mirek.Č). Snažil jsem se, seč mi síly stačily, sehnat vám ten receptík na Ježčí polévku.
Pouštěl jsem si ten 38.díl Comebacku (Bejk), ale recept mi neprozradili. Jen tam o ní mluvili.
Tak až na něj některá nebo některý (Mirku) přijdete, taky bych ho rád věděl.
hospodynka: Viděla bych to na prostý vývar, šupneš jednoho dva ježky do papiňáku, přidáš trochu kořenové zeleniny, soli a dvě kuličky nového koření a za půl hodiny máš polívku
sargo: Tý jo, dobrý! To si okopčím pro inspiraci, vymýšlení je zabiják radosti z vaření.