1/2 kostky droždí
1 lžíce octa
1 lžička soli
1 lžička cukru
250g pšeničné mouky hladké
200g žitné mouky
280ml vlažné vody
Cukr a droždí smícháme v misce, necháme vzejít kvásek. Do pekárny nalijeme ocet a vlažnou vodu, nasypeme mouku, sůl, navrch nalijeme kvásek. Nastavíme základní program na pečení chleba a zmáčkneme čudlík "START".
RE: Žitný chléb - základní recept | dj-team | 28. 10. 2008 - 16:37 |
RE: Žitný chléb - základní recept | hablina | 28. 10. 2008 - 16:43 |
RE: Žitný chléb - základní recept | jc®blbne.cz | 28. 10. 2008 - 18:16 |
RE: Žitný chléb - základní recept | samotar®vzpomina.cz | 29. 10. 2008 - 00:35 |
RE: Žitný chléb - základní recept | samotar®vzpomina.cz | 29. 10. 2008 - 00:35 |
![]() |
hablina | 29. 10. 2008 - 12:18 |
RE: Žitný chléb - základní recept | jitka* | 29. 10. 2008 - 10:00 |
RE: Žitný chléb - základní recept | eva* | 29. 10. 2008 - 11:41 |
![]() |
hablina | 29. 10. 2008 - 12:19 |
RE: Žitný chléb - základní recept | lucka* | 07. 07. 2009 - 06:36 |