vojtahavel: My kupujeme kapra živého a prostě ho někdo vždycky zabije, vykuchá a usmaží...Stejně mě je to jedno, já si radši dám s chutí kuřecí řízek...Ale tentokrát jsem na Štědrý večer u bráchy i spolu s tátou a večerní menu bude bramborový salát a pečený cejn...Uvidíme co z toho vznikne, já ryby nemusim...
jenn: Ač máme doma rybáře, letos živý kapr naši koupelnu neozdobí. Jí ho pouze manžel a tak si vyloví,svého uloveného z mrazáku.A já s dětma jako tradičně dáme ten kuřecí......Poprvé porušíme tradici,tak doufám,že nám to Ti kapři odpustí.
hablina: Kapříka dělám na česneku, v trojobalu mi nikdy nechutnal, navíc nemám ráda, když nevidím, co jím. Na česneku je ohromně voňavý a dobrý.
dj-team: Vypěstovat vlastní stromeček, to je paráda. Nepěstujete v své školce i houby? To je můj sen, mít na zahradě (za plotem) koutek, kde rostou houby a pozorovat jejich vývoj.
Všichni ryby milujeme, ale živého kapra ma žena neschválila. Jako bývalému závodnímu rybáři mi zpracování nedělá problém. Teplokrevná zvířata zabít neumím.
sargo: Hablina: ooo ooo ooo Ač ctitel tradic, mučit živého kapra ve vaně bych asi nedokázala. Nemluvě o tom, že odšupit jsem se ho snažila jen jednou a byl to horor, o tom všem ostatním nemluvě
Vlastní smrčky paráda
DJ: kromě žampiónů houby pěstovat moc nejdou
hablina: Z hub nám rostou na zahrádce jen podezřelé nejedlé houbičky dosud neidentifikované - nezapomenu na udivený výkřik jedné návštěvy, prý "jéé, lysohlávky" (ale nebyly to lysohlávky)
Zabít čtvernožce na dálku je jednodušší, neb nedochází k onomu lítost budícímu blízkému kontaktu. Vyjde rána a dojdeš k už zhaslému kusu. Osobně považuji za náročnější právě ty metody zblízka (omračování a následné uříznutí hlavy, v případě drůbeže pouze uříznutí hlavy - to mám zase sadistické téma