Volal Kato, jestli bych jela s ním. Liána se hned přidala a nakonec i Anči kňučela, že chce jet, tož nás bylo plné auto.
Po cestě jsme zjistili, že vlastně nikdo z nás s sebou nemá moc peněz, takže místo hodování a přežírání jsme jen ochutnávali. Ale tak to přeci praví gurmáni dělají!
Gastrofestival byl roztahaný skoro po celém údolí, u každého hotelu bylo něco. Údolí je dlouhé, koho bolely nohy, mohl se svézt historickým autobusem, vláčkem nebo koňským povozem, k zapůjčení byly koloběžky. My samozřejmě nejsme žádné máčky, tak jsme šlapali pěšky. Aspoň jsme neminuli žádný stánek.
Stánky nabízely dobroty známé z farmářských trhů - sýry, frgály, koláčky, tyčinky, trdelníky, brambůrky, bramboráky, paštiky, mošty, pečené čaje, alkohol všeho druhu (ke čtyřem ciderům slamák zdarma). Též hmyzí speciality, čokoládové pralinky, šulánky s mákem, sýry na grilu halušky....Za to všechno se platilo gastrošema, to je místní festivalová měna, k dostání v roztomilých dřevěných směnárnách.
Cíleně jsme šli za zvěřinovými dobrotami. U Dorňáků jsme si dali skvělý daňčí stejk, ve stanu u Lanterny jelení kýtu, obojí bylo skvělé, kýta nás oslovila víc. Rozhodně mají v obou restauracích skvělé kuchaře, takže tam plánujeme zajet na oběd, až bude mít někdo z nás narozeniny.
krávy na pastvě
býk na rožni
Nevím, jestli se nám bude chtít jet na gastrofestival i příští rok - dobrot tu byla spousta, ale lidí ještě víc a ochota stát u stánků ve frontách nám chybí. Kapustnicu, halušky i frgály dělám pravidelně, vždyť já mám doma gastrofestival každý den.
Oficiální stránky gastrofestivalu zde: karlovskygastrofestival.cz
RE: Karlovský gastrofestival | sargo | 24. 10. 2016 - 11:19 |