Vánoční cukroví - recepty

30. prosinec 2014 | 15.54 |

 Letošní sbírka vánočních receptů pro celiaky, alergiky a jiné bezlepkáře.

Perníčky

250g Doves farm červená
120g cukru
40g tuku
1-2 lžíce medu
1 žloutek
50ml vody
1/2 prášek do perníku

Všechno smíchat, vypracovat těsto, dát do lednice minimálně na pár hodin, klidně i den, vyndat, propracovat, vyválet na placku a vykrajovat, upéct. Péct v předem vyhřáté troubě na 150°C. K rozležení perníčků stačily tři dny.

Sádlovky

150g sádla
180g schar C
200g cukru moučky
60g kakaa
marmeláda

Ze suroviny vypracujeme těsto, které necháme aspoň půl hodiny uležet v ledničce. Z těsta tvarujeme malé kuličky, do kterých obráceným koncem vařečky děláme důlky - kuličky se tak rozplácnou na malý koláček s důlkem na marmeládu. Koláčky pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě na 150°C, po vychladnutí dáme do každého koláčku trošku marmelády. Necháme asi týden uležet.

Pohankové vanilkové rohlíčky

100g mletých mandlí
300g hladké pohankové mouky
70g moučkového cukru
200g změklé Hery
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Ze surovin uhněteme kouli a dame na půl hodiny odpočinout do ledničky. Potom na plech vyložený pečícím papírem tvarueme male rohlíčky. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 150˚C asi 10 minut.

Rohlíčky necháme na plechu vychladnout, ještě vlažné opatrně obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, uložíme je do krabičky a necháme týden rozležet.

Kokosové tyčinky ze strojku

100g schar C
60g Hery
100g kokosu
40g cukru moučka
1 vejce

Suroviny smicháme, protlačujeme přes nástavec strojku na maso, tyčinky dlouhé asi jako prst klademe na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi na 160°C. Až tyčinky vychladnou, máčíme jim konce v rozpuštěné čokoládě.



 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Vánoční cukroví - recepty pavla 30. 12. 2014 - 17:04
RE: Vánoční cukroví - recepty rebarbora 30. 12. 2014 - 17:43
RE: Vánoční cukroví - recepty sargo 30. 12. 2014 - 21:37