Porce pro 6 normálních strávníků nebo 4 hladové.
2 středně velké patisony
1 kg brambor
200g šunky
100g slaniny (použila jsem Váhalovu)
200g sýra
4 vejce
sůl, pepř, koření na brambory
sádlo na vymazání pekáče
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a povaříme asi 5 minut. Patisony nakrájíme na plátky asi 12mm silné, odstraníme jadérka, krátce předvaříme v dobře osolené vodě. Pekáč vymastíme sádlem. Jako první vrstvu dáme plátky brambor, posypeme je kořením. Druhou vrstvu tvoří patisony (taky jemně posypané kořením) a nastrouhaná šunka, dále navrstvíme další plátky patisonů, poklademe slaninou, zalijeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct do trouby na 220°C. Pět minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.
RE: Zapečený patison | hospodynka | 06. 08. 2011 - 22:18 |
RE: Zapečený patison | jirka1 | 06. 08. 2011 - 23:31 |
![]() |
jirka1 | 06. 08. 2011 - 23:32 |
RE: Zapečený patison | lentilka®sdeluje.cz | 07. 08. 2011 - 06:37 |
![]() |
hospodynka | 07. 08. 2011 - 06:43 |
![]() |
lentilka®sdeluje.cz | 07. 08. 2011 - 06:51 |
RE: Zapečený patison | anuska | 07. 08. 2011 - 09:06 |
RE: Zapečený patison | adil | 07. 08. 2011 - 14:10 |
![]() |
hospodynka | 08. 08. 2011 - 09:36 |
![]() |
lentilka®sdeluje.cz | 08. 08. 2011 - 09:55 |
RE: Zapečený patison | kaci | 07. 08. 2011 - 17:14 |
RE: Zapečený patison | slanka | 08. 08. 2011 - 09:57 |