Zapečený patison

6. srpen 2011 | 14.03 |

 Porce pro 6 normálních strávníků nebo 4 hladové.

2 středně velké patisony
1 kg brambor
200g šunky
100g slaniny (použila jsem Váhalovu)
200g sýra
4 vejce
sůl, pepř, koření na brambory
sádlo na vymazání pekáče

Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a povaříme asi 5 minut. Patisony nakrájíme na plátky asi 12mm silné, odstraníme jadérka, krátce předvaříme v dobře osolené vodě. Pekáč vymastíme sádlem. Jako první vrstvu dáme plátky brambor, posypeme je kořením. Druhou vrstvu tvoří patisony (taky jemně posypané kořením) a nastrouhaná šunka, dále navrstvíme další plátky patisonů, poklademe slaninou, zalijeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct do trouby na 220°C. Pět minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

patison

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Zapečený patison hospodynka 06. 08. 2011 - 22:18
RE: Zapečený patison jirka1 06. 08. 2011 - 23:31
RE(2x): Zapečený patison jirka1 06. 08. 2011 - 23:32
RE: Zapečený patison lentilka®sdeluje.cz 07. 08. 2011 - 06:37
RE(2x): Zapečený patison hospodynka 07. 08. 2011 - 06:43
RE(3x): Zapečený patison lentilka®sdeluje.cz 07. 08. 2011 - 06:51
RE: Zapečený patison anuska 07. 08. 2011 - 09:06
RE: Zapečený patison adil 07. 08. 2011 - 14:10
RE(2x): Zapečený patison hospodynka 08. 08. 2011 - 09:36
RE(3x): Zapečený patison lentilka®sdeluje.cz 08. 08. 2011 - 09:55
RE: Zapečený patison kaci 07. 08. 2011 - 17:14
RE: Zapečený patison slanka 08. 08. 2011 - 09:57